Гинекомастија

Цел – Смалување на градите кај машкиот пол, поради зголемено масно или жлездено ткиво.

Оперативна техника – Жлездата се одстранува преку мал рез кој се прави околу брадавката, кај по гојазни пациенти исто така се врши и аспирација на масното ткиво со липосукција.

Време траење на интервенција и тип на анестезија – Операцијата се извршува во општа анестезија и трае 1 – 1.5 час.

Опоравок од интервенција –Дреновите се отстрануваат после 24 или 48 часа, конци се вадат на 9 ден.

Компликации – Оток, црвенило.