Што е абдоминопластика?

Абдоминопластика е хирушка интервеција со која се отстранува вишокот на кожа и масно ткиво од долниот дел на стомакот. Се изведува со општа анестезија, дреновие се отстрануваа после 48 часа од операција, а конците се отстрануваат после 12 дена. Со интервенцијата се постигнува рамен стомак и затегнати мускули.